Julkola

Du behöver:

    100 g smör
    3 dl socker
    2 dl vispgrädde
    1 dl ljus sirap

Så gör du:

    Smält 100 g smör i en tjockbottnad kastrull.
    Blanda i 2 dl vispgrädde, 3 dl socker och 1 dl ljus sirap.
    Koka smeten tills den är 121 grader, passa noga mot slutet.
    Gör kulprovet.
    Häll smeten i bakpappersklädd långpanna.
    Låt kallna i kylen.
    Klipp i bitar.
    Smaksätt bitarna.

Ex på smaksättare:

Hackade polkagrisar

Krispiga flingor av havsalt

Cloetta extra strong salminak.




KULPROVET:
Droppa en droppe kolasmet i ett glas kallt vatten.
Går smeten att forma till en kula är kolan klar.

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback