Hundvakt sökes

Just nu söker jag en hundvakt. Helst skulle den personen redan vart här för ett år sen. Är så trött på den hundvakten vi har nu. Kan verkligen inte rekommendera henne för någon.
Visst labbas älskar henne men labbas älskar alla som gosar med han.
Tydligen är det bara jag som har problem med henne. För Johan sköter hon sig. Men Johan är väl lite mer pedagogisk än vad jag är. För tydligen så måste man prata med henne som till ett barn som är 3 år.

Nä nu ska jag sluta gnälla. Vfu har vart helt perfekt. Har fått göra saker som vi ska kunna nu och saker som vi ska kunna senare i utbildningen.
Vet ni vad??
Jag har fått ta venprov idag:) kan erkänna att första personen jag stack på misslyckades jag på. Men den andra personen kom det med det samma;)
Så spännande!!
Nu är jag ledig imorgon och ska tillbaka på torsdag för sista dagen.

Kram


Vfu

Nu sitter jag i bilen i Nossebro. Råkade kolla fel på schemat och trodde att jag skulle vara här halv 3 men det var halv 4. Så typiskt mig!! Jaha bättre att va tidig än sen.

Denna veckan är det praktik i 20 timmar på äldreboende. Ska bli väldigt intressant att se va vi ska hitta på. Känner inte för att göra undersköterskornas jobb. Det kan jag redan eftersom jag jobbar som personlig assistent.

Kan berätta mer på onsdag vad som hände. Är inte hemma förrän 22.30 och då ska jag vara där 7 på morgonen dagen efter igen.
Kram


Mot gbg

Nu sitter jag och labbas på tåget på väg till Gbg. Johan ska möta upp oss på centralen sen bär det av till våra bästa vänner med sin lilla prinsessa. Vi hade tänkt att vi skulle gå i slottskogen imorgon.
Kan ju inte säga att jag är jättesugen på det just nu med allt regn. Men jag hoppas att de ska bli fint imorgon. det är jag som har tjatat om detta:)

Vad ska ni göra till helgen?


JA!!!

JA!!! Jag har fått godkänt på 3 av 3 tentor. Känns så otroligt skönt. Vem vet jag kanske blir sjuksköterska till slut:) Nästa vecka ska jag och 2 till i samma stad ut och fira att vi har klarat det. Är som sagt bara 3 st från samma stad i klassen.
Alltså nu är 3 kurser avklarade nu ska man bara fixa de 2 sista kurserna. Sen är det sommarlov som gäller eller 2 veckors sommarlov. Måste ju tillbaka till jobbet i sommar så 8 veckors jobb.
Tur att man är på sitt gamla ställe så man inte behöver lära sig nått nytt. Älskar i och för sig att lära mig något nytt. Men nu när man har gått en termin så är det skönt att vila hjärncellerna:)

Nu när man har klarat dessa tentor så känner man mer och mer att man gör rätt i att plugga. Har tagit mig väldigt hårt när jag fick höra att min 20-åriga kusin ska ha barn. Det var jag som skulle vara först!!
Alltså jag är äldst av mina syskon och kusiner.
Men får tänka att jag får en utbildning som jag garanterat kan få jobb efter skolan. Plus att när jag tar examen så har jag och Johan vart ihop i 9 år plus att jag har fast jobb nu.
Vill absolut inte klanka ner på er som har fått barn tidigt, utan varför jag behöver motivationen är att jag verkligen vill ha barn tidigt. Därför måste jag ha en morot och känna att jag fattar rätt beslut för mig.
Jag ska kunna klara mig själv helt enkelt.

Hoppas ni inte tar illa upp men i så fall skriv till mig så kan jag förklara mer.


Vaken

Kan verkligen inte sova. Hur mycket jag än vill. Har legat vaken nu i 2 timmar och känner hur tankarna snurrar i huvudet. Försöker att koppla bort det mesta, för jag vet att jag inte kan göra nått åt det.
Sen är det inte så konstig att jag vaknar så tidigt som jag gör. Denna veckan har jag gått upp 5 varje dag. Kan ju bero på det:)

Just nu tänker jag på hur man ibland öppnar munnen och säger nått som kan låta så fel i andras öron. Men hoppas att de inte uppfattar det fel.

Idag kommer en kompis hit och vi ska äta lite god mat och förhoppningsvis blir det spel. Ska försöka se till att vinna. Kan ju inte låt 2 män slå mig i spel.

Kram på er


Självstudier

Idag har vi självstudier och jag är ensam hemma. Johan tog med labbas till praktiken för att Labbas kan få träffa en ny "hundkompis" kanske. Får se hur det går.
Har suttit nu med omvårdnads uppgiften i några timmar och känns som jag aldrig blir färdig. Hoppas att jag blir färdig idag så jag kan börja med nästa uppgift.

I skolan har vi äntligen börjat med det praktiska. Vi har gjort basalhygien, HLR, venprov, ergonomi, vitala parametrar och benlindning. Nästa vecka är det matning/munvård som gäller. V. 17 ska vi ut på praktik för att öva på det praktiska. Det mesta kan jag men jag hoppas att vi kommer få ta lite venprov.
Nä nu måste jag sätta igång igen om jag vill vara ledig i helgen.

Kolla vem som har vaknat

Blev lite suddig bild men man ser att han är nyvaken i alla fall. Tur att han ska klippa sig på onsdag.


Nu är jag tillbaka!

Just nu ligger jag och väntar på att husse och hund ska vakna. Känner mig rätt uttråkad. Vill göra så mycket nu när solen är framme, men tiden bara rinner iväg.
Igår gjorde vi blåbärsglass med riven vitchoklad i. Himmelskt gott kan man förklara smaken. Ska lägga upp receptet antingen idag eller imorgon.

Känns skönt att veta att jag har fått godkänt på en av 3 tentor. Nu väntar jag bara på de andra 2.

Känner mig redan stressad över hur jag ska klara dessa 2 kurser som går nu. Det vi läser nu är anatomi och fysiologi 2 och omvårdnad- etik. Denna gången är det inte vara seminarium, inlämningen och tentor utan du ska vi samtidigt öva på det praktiska och ha prov på det med.
Snart är det i alla fall sommarlov så då kan man släppa skolan ett tag. Blir till att koncentrera sig på jobbet istället.

Hoppas ni får en mysig söndag!