Lättnad

Äntligen har jag gett hundvakten sparken. Vilken lättnad:) det enda problemet är att vi inte har hitta någon ny. Men allt löser sig.

Haft en helt underbar dag idag med min pluggkompis. Vi satt i 3 timmar med 3 olika frågor och bara präntade in. Tillslut satt svaren. Jippi:)
Nu hoppas jag att i alla fall nån av frågorna kommer.
Det är lite roligt med oss. Vi kan det den andra inte kan. Ett ex: hon kan början av meningen och jag kan slutet. Vi har sagt det att vi hade fått alla rätt om vi hade skrivit tentan tillsammans. Tänk om vi hade jobbat ihop:) vilket team vi skulle vara.

Ps. Vi ska inte bara kunna 3 frågor utan det är typ 50 frågor.

Hoppas ni har njutit av värmen!


Seminarium

Idag hade vi den sista seminariet för denna terminen. Nu kan jag koncentrera mig endast på tentorna.

I alla fall idag så gick det kanon. Men va otroligt nervös. Först blev man tilldelad ett patientfall, jag fick munvård:( hade hoppas på typ venprov eller benlindning. När det väl var ens tur att gå upp och göra det praktiska, så sitter 5 personer plus lärare och kollar vad man gör för rätt o fel. Inte nog med det så fick man 2 frågor som man var tvungen att svara på.
Men allt gick bra och vi hade en snäll lärare och man känner sig trygg i sin studiegrupp. Alla försöker hjälpa alla och stötta varandra.

Hoppas ni har haft en underbar sommardag!!


Inget mer jobb innan tentorna

Har en inre stress nu. Ångrar att jag jobbade igår till idag. Det blev verkligen inget plugg på jobbet plus dagen efter är man inte sig själv. Sitter och försöker att lära mig mag o tarmkanalen.
Det blir ju inte bättre att se på Facebook att alla i klassen pluggar.
Känner även att mitt humör är inte som det brukar vara. Det var likadant förra tenta omgången.

Förlåt mina vänner om jag är osocial. Nu är det bara tentorna som gäller. Men sen i juni är jag ledig. Då ska jag ta mig tid för familj och vänner.

Saknar speciellt en vän just nu(söta lina). Lovar att ringa dig när jag är färdig med sista tentan.

Nä nu ska jag försöka gråta lite så brukar det kännas bättre plus att man får en annan styrka. Man slipper lite av stressen.
Gråta ser inte jag som nått negativt utan nått som man behöver ibland. Hur känner ni för det?


Nefron

Alla andra har fredagsmys medan jag pluggar strukturer. Jag är inte bitter:)

Nä men de känns inte så tungt att plugga på en fredagskväll. Börjar få tillbaka min motivation:) tyvärr kom den lite sent, men bättre nu än aldrig.

Dessutom är jag glad att jag kan skylla på att jag ska plugga. Annars hade Johan tvingat mig att titta på ishockey.

Är det fler som hoppar till när det blir mål?
Tror alltid att hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen när Johan skriker.


Hjälp av vovven

Labbas hård pluggar anatomiska strukturer. Han kanske kan lära mig nått:)


Viktigt att kunna!

Snälla ta er tid att kolla på detta!
'

På liv och död

Hade precis vaknat och tog upp mobilen för att kolla klockan. Precis då ringer min lillasyster. Svarar och hör att hon är ledsen och att hon berättar att mamma åkte med ambulansen. Blev till att lägga på och ringa jobbet och be dem att fixa in nån annan.
Åkte bort till min syster för att hämta henne och lämna min andra syster hos sin pappa.
In till akuten för att prata med mamma. Som tur var det helt okej med henne. Det enda dem hittade var att hon hade hög sänka och vitblodkroppar.

Nu inser jag varför jag vill bli sjuksköterska. Jag vill ha kunskap till att kunna hjälpa människor. Ska även försöka lära min familj hlr och om någon skulle sätta i halsen, ska de känna sig trygga med att hjälpa personen.

Hmm ska leta upp lite om hlr så andra jan lära sig det med.

Ta hand om era nära och kära!


Tåget

Nu är jag på väg hem. Haft föreläsning om urinvägssystemet. Säkert väldigt intressant om man hänger med;)

Tur att man inte bor i Skövde idag. Tyckte det blåste iskallt. Så ska bli skönt att komma hem till sin egna stad och få känna på lite värme. Johan och labbas hade ätit sin lunch ute. Hoppas att vi kan äta middagen ute med.


Hussemys


Allt annat än plugg

Nu är alla samtal fixade. Sagt upp mobila bredbandet, ringt hyresvärden om kylskåpet och ringt vårdcentralen. Hade tänkt att jag bara skulle förnya ett recept men det gick inte. Det blev en tid dit för att kolla astman.

Varför kan man inte bara sätta sig och plugga i lugn och ro? Ni ser ju vad jag har gjort idag istället för att plugga.
Är även riktigt svårt att plugga nu när det är så fint väder. I min förra lägenhet hade jag i alla fall balkong. Men men jag har snart klarat av en termin.

I juni har jag bestämt mig för att komma igång med träningen. Känner att min kropp behöver lite muskler.