Onsdag

Idag har det inte hänt mycket. Gick en långpromenad som vanligt.
Lät Labbas leka med den lilla franska bulldogen. Det gick kanon:)


I morse innan vi ska träffa hundkompisarna. Måste ju göra lite stretching.

Inte en jättebra bild men kommer upp en video imorgon.


Nu ska jag stänga av datorn strax. Har försökt att få ordning på bloggen i 3 timmar. Ger upp nu och får fortsätta imorgon.



Blommor i mitt hus

När jag fick reda på att jag var pälsdjursallergisk så gick min dröm i kras. Jag har alltid älskat djur och jag är en person som älskar att ta hand om andra. När jag flyttade till min första lägenhet så började jag att köpa hur mycket blommer som helst för att ta hand om. Men när en efter en dog, började jag inse att jag inte har gröna fingrar. Som man gör när man är tjej blev det att man funderade på om man verkligen kunde ta hand om ett levande djur eller människa. Vilket fall som helst så insåg jag att blommer inte är min grej. Vi köpte akvarie istället men de gick sådär med. Labbas har jag i alla fall klarat av att ta hand om som tur är. Det gäller att hitta sin väg att gå.
Nu till blommorna. Så här ser det ut i köket. Dags att köpa nya kanske.
Vardagsrummet
Denna fina blomman fick jag och Johan av våra fina vänner i fredags. Hur länge tror ni att den kommer leva?

Blogg+promenad

Som ni ser så har jag inte hunnit fixa till bloggsidan. Tänkte se om min syster svara och kanske har lite fina bilder man kan låna. För nu känner jag att de måste hända nått med den. Går av på onsdag och är även ledig på torsdag. 2 dagar borde man hinna sitta med den.

Idag gick jag upp 8.30 åkte direkt till vetrinären för att kolla halsen och vaccinera. Halsen såg jättefin ut. Tog en promenad med en arbetskamrat och hennes lilla franska bulldog. Labbas va inte riktigt impad men sen va de lite intresserade av varandra. Men har bestämt att gå nu på onsdag igen för att se hur det går. Våre så roligt om man hade lite fler hundvänner man kan gå en promenad med.


1 Advent

Mysig söndag som började med kalas och sen tända ljus på kvällen.







Hoppas ni hade en mysig 1 advent.

Brownies med vit choklad

Du behöver:

(OBS DUBBEL SATS)

    300g smält smör
    6 dl socker
    4 ägg
    1,5 dl kakao
    2 msk vaniljsocker
    1 krm salt
    3 dl vetemjöl
    200g vit choklad

Så gör du:

    Vispa ägg & socker.
    Rör i de torra ingredienserna & smöret.
    Låt svalna innan du häller i den grovt hackade chockladen.
    Grädda mitt i ugnen i 30 min i 175 grader.

(Långpanna=dubbel sats)

Som jobbarkompisen har skrivit på receptet
"Smakens med vaniljglass till!"


Har tyvärr ingen bild glömde att ta ett kort:(

Lördag

Ja, hur gick det igår? Det gick inte jättebra att följa mitt schema. Hann precis sminka mig innan dem kom men håret fick se ut som det gjorde. Det är de negativa att man har kort hår man kan inte bara sätta upp det.

Hade en jättetrevlig kväll och fick träffa deras lilla prinsessa. Fick till och med byta blöja;) Var så mysigt med en bebis i lägenheten. Till och med Labbas vaktade henne när hon låg och sov jämte soffan.

Nu kommer det roliga: MATEN. Jag misslyckades så otroligt mycket med förrätten och gästerna fick tvinga i sig soppan. Men jag lärde mig vad jag gjorde för fel. Man ska inte ha i 5 dl fond när man ska ha 5 dl buljon.
Huvudrätten var lite smaklös.
Efterrätten var otroligt god. Där blev man i alla fall mätt:)
Man ska helst laga maten 1 gång innan man bjuder gästerna på den;)
Kommer lägga upp receptet på efterrätten sen ikväll.

Nu måste jag sluta. Jag och Johan ska upp på vinden för att städa och plocka ner adventsljustakar.

Hoppas ni hade en mysig fredag!

Stress

Idag är det stress som gäller. Satt igår på jobbet och funderade hur jag skulle hinna allt. Men fixade ett helt okej schema. Det enda som jag inte fick med var hur jag skulle hinna göra iordning mig själv. 

Har har i alla fall bestämt mig vad jag ska laga. Nu ska jag bara lyckas att laga maten för första gången.. Gör ett inlägg sen hur de har gått;) Om jag hinner..
Nä nu måste jag sätta igång om den här dagen ska funka:)

Ser verkligen fram emot att träffa våra fina vänner.

Jag och teknik

Okej ursäkta att bloggen ser konstig ut. Råkade ändra nått så allt blev fel och nu hinner jag inte fixa till den. Kommer sätta mig ikväll efter jobbet och se om jag får till det.

Idé torka

Sitter här hemma och funderar på vad jag ska hitta på för god mat på fredag. Vi får nämligen besök av vårat favvopar och deras lilla flicka. Varenda gång vi kommer dit och hälsar på så får vi så himla god mat och nästan alltid 3 rätters. Förrätten tror jag att jag vet vad jag ska göra, men huvudrätten tycker jag är så tråkig att göra. Jag gör heller efterrätten.

Har ni nått tips på god mat?

Säljs billigt

Idag ville jag sälja Labbas billigt. 
Dagen började med att man va tvungen att gå upp tidigt för att gå till läkarn för lite provtagning. Och där började allt. Läkaren va sen och när jag äntligen fick träffa sjuksköterskan för blodprov. Så fick hon gräva i armen för att hitta blod, men till slut gick det. Hem igen och åt frukost sen ut med kompisen och hennes hund. Gick en helt ny runda idag i skogen så vi släppte dem. Tror ni inte att min hund hittar Bajs att rulla sig i. Japp de blev att gå hem och tvätta selen och bada hunden. Upptäcker att jag inte har nått schampo till hunden och vill inte lämna han hemma för att köpa. För då går han och lägger sig i soffa och den orkar jag inte tvätta. Så blev att tänka ut hur jag skulle göra, hmm diskmedel kanske? nä de luktar så stark så det fick bli lite av mitt schampoo som är väldigt dyrt. 
Och jag vet att man inte ska ha sånt schampoo men han fick så lite där det behövdes. Så imorgon blir det att åka till ÖB för att köpa Schampoo till vovven. 

Men dagen blev bättre:) Åkte till mamma för att träffa henne. Var så längesen nu, så vi satt och tjöta om allt o inget. Tog även en promenad så våra hundar kunde leka lite.

Skulle aldrig sälja denna underbara hund. Han har sina fel och brister men de försvinner eftersom han är världens bästa hund.

Älskar att ligga på rygg.

Ingen förlovning bara en perfekt dejt

Åh jag har verkligen haft en underbar helg. Tog en promenad med en kompis och hon trodde att vi hade förlovat oss när jag hade skrivit som jag gjorde på bloggen. Det blev ingen förlovning utan en perfekt dejt. Förlovning kommer nån gång i framtiden;)
Var och handlade och köpte med mig Marias Chokladterapi och Christinas Chokladbegär. Mmmm är så otroligt gott och de bästa av allt är att recepten står på paketet.
Åh jag har verkligen haft en underbar helg. Tog en promenad med en kompis och hon trodde att vi hade förlovat oss när jag hade skrivit som jag gjorde på bloggen. Det blev ingen förlovning utan en perfekt dejt. Förlovning kommer nån gång i framtiden;)
Var och handlade och köpte med mig Marias Chokladterapi och Christinas Chokladbegär. Mmmm är så otroligt gott och de bästa av allt är att recepten står på paketet. Tänkte att jag måste testa att baka dem nån dag;)


Perfekt avslutning av dejten


Bästa dejten

Idag har det varit den bästa dejten. Vi gick till Liseberg och fick se isshow och åt go mat och innan vi skulle gå så blev det fyverkerier. Lägger upp lite filmer imorgon. Nu ska vi njuta av resten av kvällen.


Älschkling och jag - 6 år

6 år med älschklingen. Dagen började med bio, sen åt vi otroligt god pasta. Gick till hotellet och gick på spa avdelningen och badade bubbelpool. Nu har vi gjort oss fina och ska strax gå ut och se var vi hamnar kanske blir Liseberg om de slutar regna.


Ren bil

Idag har vi bytt däck, städat i bilen och vart på Mjuk Biltvätt. Labbas va inte alls impad av att vi skulle tvätta bilen. Ni ser ju på bilden nedan.

Nu ska vi ha lite fredagsmys;)


Labbas blev lite besviken när han fick sista paketet

Fick jag inte nått godare? Men han tog det till slut:)


Labbas 3 år

Idag fyller våran lille vovve 3 år. Kommer fortfarande ihåg när jag och Johan va och kollade på Labbas och hans syster som va kvar i kullen. Det va tänkt att vi skulle dit och kolla hur det gick med allergin. Dagen innan hade vi kollat på mopsar och de funkade inte så bra:( Men som ni ser så gick det bra och vi kom hem med en valp 2 veckor efter. Jag däremot ville ha tiken men Johan ville ha
Labbas som inte va still en sekund och bet på allt.
Är otroligt glad att vi valde han.

 


Älskar att söka efter kaninen


Måste hitta kaninen


Lekdejt


Alla på Herr Larsson


Underbart väder

Haft underbart väder här hemma! Tog en promenad med Annika och Lasse och hans kompisar idag. Roligt med lite nya kompisar:)











Klippt Labbas

Klippt sig!



Farsdag

Skyndade mig hem idag för att få krama om Johan. Nu är han äntligen här hemma igen!
Nu är hela familjen samlad. När vi hade ätit frukost så såg vi till att slappa alla 3. Sen bar det av till maxi för att handla jäst.
Har sett på andra bloggar att folk har bakat lussebullar. Jag blev så sugen plus att de var perfekt att ge pappa i farsdagpresent. 
Satte igång att baka och Johan lagade mat. Sen gick jag och Labbas upp till pappa för att lämna bullarna och vi blev kvar där en stund. Det blev en skön promenad på ca 4 km.
Lussekatter ca 35 st


Du behöver:
    50 g jäst
    100 g smör
    5 dl mjölk
    En burk kesella
    2 påsar saffran
    2 dl socker
    0,5 tsk salt
    ca 17 dl vetemjöl

Till garnering:
    Russin
    Ett vispat ägg
Så gör du:
    Smula jästen i en bunke.
    Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Blanda med jästen.
    Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
    Låt jäsa under bakduk ca 30 min och sätt ugnen på 225 grader.
    Dela degen i 35 bitar och gör lussekatterna.
    Lägg de på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min under bakduk.
    Pensla med ägget och garnera med russin. Grädda i mitten av ugnen ca 5-8 min.
    Låt svalna på galler.
Jag bytte ut saffran mot en del kademumma. Och så ville jag inte ha russin. Dem blev otroligt saftiga:)

Nu har jag gjort..

Nu har jag gjort plats för älsklingens kläder:) Nu ska jag bara göra iordning lite. Så det ser okej ut när han kommer hem.
På tal om karma så va jag på väg till sjukgymnasten. När jag hade kommit halvvägs så ser jag en dam som försöker gå med sin rullator. Eller gå, hon har ena handen på rullartor och andra på väggen. Jag är påväg att gå förbi tills jag märket att hon har problem och är påväg att ramla. Så bestämmer mig för att i alla fall fråga om hon vill ha hjälp. Har frågat gammla förr och vissa blir arga att man äns frågar medans andra blir hur glada som helst. Denna dam blir i alla fall glad och jag får leda henne hela vägen hem. Man känner sig så himla glad när folk uppskattar ens hjälp och vågar ta emot hjälp.

Tror ni på karma?


...

Förlåt för dålig uppdatering. Men så blir det när man jobbar dygn. Man hinner inte med så mycket roligt innan man ska till jobbet.
Gick av 8.30, hem och göra iordning sig och sen ut igen för en promenad med Annika och Lasse. Tog vägen förbi pappa och stannade där en stund. Så nu har Labbas fått lekt av sig med sin kusin. Han är riktigt trött nu.
Det va riktigt kallt ute nu när jag gick hem. Börjar det bli dags för vinterjacka?

Har även fått ett träningsschema idag för mina axlar. Träning 1 gång om dagen. Hur ska detta gå?

Nu ska jag göra iordning garderoben. För imorgon kommer Johan hem:) Även om jag inte kommer träffa han förrän på söndag.
Ni får ha en trevlig helg!

Labbas vill verkligen vinna

 


Fin besök!

Idag har jag haft besök av en kompis med sin lilla pojk på 6,5 månad. Vilket litet charmtroll och med dem blåaste ögon jag har sett;) 
Skyndade mig att handla lite innan fin besöket kom. Och de fick bli en stor och mumsig frukost när dem kom. Sen tog vi en härlig promenad i det fina vädret.. Va helt underbart väder!

När dem åkte hem va det tänkt att jag skulle träffa en annan kompis med sin lilla men de får bli på fredag efter jobbet. Då får jag träffa 2 underbara pojkar att busa med. Även Labbas kanske uppskattar när den äldre brodern vill leka med han. Vi får se:) 
Borde egentligen baka bullar innan fredagen, har ju lovat den stora pojken att han ska få smaka på mina goa kanelbullar. Men de hinner jag inte med tyvärr. Hoppas han inte kommer ihåg;)

Nä nu blir det strax stor handling, ska bara göra inköpslistan. 
Saknar min älschkling nu! 4 dagar kvar

Doften av nystädat

Nu luktar det gott hemma igen;) Även hunden fick en dusch. Men handlingen får bli imorgon och då ser jag till att köpa färskt bröd till frukost.

Garderoben tar jag på fredag. Går av mitt pass på morgonen, så är det bara att sätta igång att göra plats åt älsklingens kläder.
Så här ser det ut nu i garderoben. Förstår ni mitt problem?

Labbas ville inte gå upp kl. 8 imorse.


Energi

Sitter i soffan och försöker att samla energi till att städa.
Var ute och gick 8 km förut med A och Lasse, och efter det va jag tvungen att vila på grund av mina axlar och nacke. Men nu känns det mycket bättre, så nu gäller det bara att sätta igång att städa. För imorgon kommer fin besök;) Kommer få gosa med en liten söt bebis. 




Kläder

Jag har beställt hem lite olika kataloger och idag fick jag hem H&M katalogen. För när jag har gått i affärena så har jag noll inspiration plus att man orkar inte prova just då. Så nu tänkte jag att testa att köpa hem o testa. För nu måste jag köpa nya byxor. Alla har verkligen gått sönder så nu är det kris. Det värsta är att jag får så dåligt samvete att jag har köpt nått till mig själv, så då är det inte roligt att handla heller.. Skulle jättegärna ha någon som fick några tusen som kunde gå och shoppa åt mig och som vet vad jag passar i.

Nä nu ska jag kolla i katalogen och se om jag hittar nått. Om jag känner mig själv rätt så kryssar jag i lite men gör inget mer åt det. Ska även gå in på Nelly och se om jag hittar nått. Tycker att alla andra hittar så himla mycket fint medans man själv undrar va de hittar allt.
Har ni några tips?

Promenad

Gick av 8.30 och gick direkt hem för att vänta på att Lasse skulle komma.
När dem kom gick vi ut och gick en vanlig långpromenad. Alltså en lagom långpromenad för mig o Annika är på ca 1,5-2 timmar. Det var verkligen skönt att få komma igång att gå igen. För jag är inte en person som går ut själv och går.

När Annika gick till jobbet så stannade Lasse kvar hos mig och Labbas. Han hade väldigt svårt att slappna av så de blev ingen städning för mig idag. Så imorgon vet ni vad jag ska göra:) Städa och handla..jippi.
Skönt att inte Lasse fäller på det sättet som andra hundar gör annars hade de inte funkat. Men vilket fall som helst så blir det att spreya lägeneheten med Anti-Allergen Spray imorgon innan mötet.
2 killar som är redo att gå ut.
Så här har ni Labbas bästa kompis:)

Imorgon ska jag nog även försöka göra plats i garderoben för Johans kläder.. Ska ta ett kort imorgon så ni får se mitt problem:)

Första lekdagen.

 

Slutade kl 12 idag och gick direkt och hämtade Labbas hos hundvakten. Det första både jag och Labbas gjorde va att vila en stund. Sen bestämde vi oss för att testa att leka lite idag. Min lilla vovve har ju inte fått leka på över 1 månad på grund av sjukdom och operation.

 

 


Labbas tror att det är kusinen Frippe

Här tror han att det är kusinen Frippe som är ute och går. Men vi mötte faktiskt dem senare på promenaden och han blev lite besviken att det inte va han.

Träffade den goa damen med hunden, och det gick väldigt bra. Vi pratade om allt möligt utan att låta hundarna träffas. Det va väligt skönt, för Labbas slappnade av och satt bara och kollade på den andra hunden. Perfekt träning:)


Drömmen om ett barn

Har precis sett Drömmen om ett barn. Tårarna bara rinner när man följer Anders och Annas kamp. Man ska verkligen inte ta något för givet. Och jag hoppas att när jag och Johan bestämmer oss i framtiden för barn, så får man hoppas på de bästa.
Efter programmet så kände jag att jag behövde nått gott så de fick bli en hallon milkshake och tända ljus. Nu ska jag inte vara vaken så mycket längre, som sagt ska ju jobba hela helgen.
Ni får ha en trevlig kväll.

Längtar

Nu längtar jag efter att Labbas ska bli helt frisk så han kan få leka med sina kompisar. Eller helt enkel bara få springa av sig.
Är ett så häligt kort på Labbas o kusinen Frippe
Man ser verkligen att hundar behöver springa ibland
Labbas gillar inte att va sist
Labbas saknar verkligen sina kompisar Frippe, Ebba och bästa kompisen Lasse. Men om en vecka så kan han nog få träffa sin bästis snart;)

Puss älschkling

Nu har jag och Labbas vinkat av husse. Labbas tycker nog att det är lite jobbigt att husse måste åka lite då och då. Men 1 vecka kvar och sen är han hemma för gott:)
Nu gäller det bara för mig att komma in i min vanliga rutin att va själv hemma igen. Men de går rätt fort att komma in i det nu efter 1,5 år. 

Hade tänkt att åka till min mamma idag för att säga hej då till min syster som åker tillbaka upp i landet. Men de blev inget av de. Får träffa henne igen till jullovet.
Nu ska jag bara se till att ta de lugnt idag så jag orkar jobba långhelg. Och se till att inte bli sjuk nu.

Ni får ha en trevlig dag.

Trött!

Jag har varit uppe i 36 timmar nu. Och tröttheten har verkligen gått upp och ner. Så idag har det varit en slappar dag med Greys anatomy o lite shopping. Så imorgon hoppas jag att jag kan sova ut. För vill va pigg och glad när man vinkar av Johan.


Nu ska vi se till att njuta av de sista timmarna. Greys anatomy blir det att kolla vid 21 tur att Johan gillar det också.

Har precis vart ute med Labbas på en kvällspromenad med reflexvästen nu när det är så mörkt ute.


.... och nått litet till matte;)

Hämtade ut mina skor idag: Nu kommer jag verkligen inte att frysa om mina fötter. Alla som känner mig börjar lära sig att inte fråga hur varmt det är ute för jag har alltid dubbelt så mycket kläder som alla andra har.

Blev ett par ecco skor

Hundshopping

Äntligen kan vi gå en lite längre promenad. Men han får fortfarande inte leka eftersom han är krånglig i halsen än. 
När vi va ute o gick så drog han lite i halsbandet så han blev irriterad i halsen så vi bestämde oss att gå och kolla efter en sele..
Det fanns inte så mycket att välja på och han är i en väldigt dum storlek. Antingen är det för smått lr stor.. Så det blev ett större.. Tyvärr hängde min sambo med och vägrade låta mig köpa en viss färg. Kan ni gissa vilken?
Japp det blev ingen rosa utan en gul. Det var dem enda färgerna som fanns i hans storlek.. Men kan hålla med min sambo att de kanske är lite elakt att köpa rosa till en manlig vovve utan kulor:)



Han va tvungen att ligga ner så man kunde se hela selen
Nu är han lite hårig men den 15/11 blir det frisören för Labbas.
Som ni ser så är han ingen direkt fotomodell men han är söt ändå.


Märket på selen är Hurrta.

Tisdag

Vaknade imorse av att hyresvärden håller på att renovera lägenheten jämte. Är lite sugen på att kolla om den kommer att bli ledig. För jag har redan problem med att få plats med mina kläder och snart ska johans kläder också få plats.

Labbas står alltid redo att gå ut på morgonpromenaden.
Test test
Nu ska jag strax gå till jobbet.
Ni får ha en bra dag.